torsdag 29. april 2010

Froskebryllup

Jeg er klar - er du?
Vårens vakreste eventyr, eller våren er et vakkert eventyr.
På vei inn til Vientjern måtte jeg trå forsiktig. Veien var full av frosker og padder.



I myra ved tjernets bredd la jeg meg til på et liggeunderlag. Der, nesten i øyehøyde med froskene, gav jeg et lite kvekk og froskene kom og lurte på hvem jeg var for en kar. Fint kveldslys og speilinger fra vegetasjonen gav et flott fargespill i vannet.



Enkelte hanner hadde allerede funnet den rette og klamret seg til ryggen på hunnen som måtte bære dem begge på vei til et passende vannhull.

mandag 26. april 2010

Grågåsa

Med grågåsa kommer våren, og med grågåsa forsvinner sommeren - synger Kari Bremnes. Og hun er mest glad i - "når grågåsa kjæm".
Nå skjer ting veldig raskt. Vi kan ikke vente en dag eller to med å fange de motivene vi har ventet hele vinteren på. Da er den fasen av våren plutselig over. Her må det prioriteres, la uvesentligheter være - kom deg ut og opplev naturen.


onsdag 21. april 2010

Blue & white

Forsøkte å fange våren i Arekilen på Hvaler sist helg. Våren er en uke eller to seinere enn i fjor. Det var en del vind, så det var vanskelig å "fryse" blomstene. Inspirert av andre blåveisfotograferende fotografer legger jeg ut disse to bildene, har til og med fått med meg hvitveisen!



torsdag 15. april 2010

Fotokurs på Siggerud - dag 2

I forbindelse med gjennomgang av bildene etter dag to viser det seg at kameraet har operert med ISO opp til 3200 (uten at jeg ba det om det). Dette gir tildels grøtete bilder. Så da blir det litt mer rustikk stil over bildene enn planlagt.
Uansett her kommer et knippe bilder over temaet "geometriske former".


Kjerka i skaubøgda



Grønn brakke med orange gardin



Flørt



Skjeløyde vinduer



Dekkom



En fotograf og hans hjelper



Vis meg veien

søndag 11. april 2010

Fotokurs på Siggerud - dag 1

Av og til trenger man et puff for å utvikle seg videre som fotograf. Et fotokurs med herrene Elvegård og Reneflot på Siggerud gir påfyll for egen kreativitet. Lørdagens oppgave var todelt "dokumenter en hel dag" og "vår". Rundt 800 eksponeringer gir en håndfull ganske gode bilder som ikke krever all verdens etterbehandling. Stor takk til Stig Børre, Magnus og de andre deltagerne for en inspirerende helg.

En smakebit fra søndagens oppgave "geometriske former" kommer om ikke så lenge.










mandag 5. april 2010

Hvaler - vinteren slipper taket


Endelig bryter isen opp. Nord på Hvaler er det fortsatt litt is i kilene, mens ærfuglen ligger rett utenfor og synger sin merkelig sang.


I syd er isen borte og en sandlo løper rundt på sandbakene og plukker småkryp.