tirsdag 16. februar 2010

Fyrlykt 011500 - Pigesten

Området fra Brattestø ut til Pigesten fyr og videre retning Vikerhavn er blant mine favorittområder på Hvaler. Jeg har uttallige bilder av Pigesten fyr gjennom hele året, mange av typen "fyr i solnedgang". Prøvde en litt annen vri sist helg. Isen holder sjøen nede i et fast grep, det virker trygt å gå ut til Akerøya. Helt ut til Trestenene fyr, halvveis til Tisler, ser isen ut til å ligge trygg. Enda lengre ut skimter jeg Sandefjordferga på sin vante gang til Strømstad.













tirsdag 9. februar 2010

Stormen kommer


Sommeren 2009 ble den første høststormen varslet allerede i slutten av juli! Da måtte jeg bare ut å oppleve litt vær. Turen gikk til sydvest (!) på Asmaløy, Hvaler. Tilbake igjen opplevde jeg et skybrudd og tordenvær uten like. Min D300 tålte litt rotbløyt, mens mobilen trengte en kveld på lunka komfyr før den livnet til.

søndag 7. februar 2010

Hvalens øye


Hvaler, øyriket utenfor Fredrikstad i Østfold, er navngitt av havets enorme pattedyr. Ved hjelp av isens tusenårige formgiving, har holmer og skjær en fasong som minner om hvalens kropp. Da virker det naturlig å ha dette i tankene, når jeg er ute med kameraet.
Jeg har et abisiøst prosjekt på gang, hvor jeg vil beskrive disse øyene. Hva har de å by på av natur, landskap og detaljer, planter og dyr, opplevelser og turmuligheter. Dette prosjektet skal hjelpe landkrabber å oppdage Hvaler. Smakebiter vil bli presentert utover.
Denne lille kulpen må være hvalens øye, hvalen viser seg å være rød rundt øya og den har bustete øyenbryn.