fredag 2. mars 2012

Hvaler - Oslofjordens Lofoten

Nå banner jeg vel i naturkatedralen. Sammenligningen er uhørt vil mange si.
Lofoten er jo så unikt, Hvaler er bare noen øyer i Oslofjorden.


Hvaler er en øygruppe som stikker ut fra kysten av Østfold, mens Lofoten er en øygruppe som stikker ut fra kysten av Nordland og Troms. Paradoksalt nok har de fleste her syd i Norge mer kunnskap om Lofoten enn om Hvaler. Jeg veit ikke så mye om Lofoten, men jeg veit desto mer om Hvaler. Mitt prosjekt blir da å opplyse om Hvaler og de opplevelsesmulighetene som ligger der og venter.


Den 7. februar 2010 skrev jeg følgende i bloggen min: "Jeg har et abisiøst prosjekt på gang, hvor jeg vil beskrive disse øyene. Hva har de å by på av natur, landskap og detaljer, planter og dyr, opplevelser og turmuligheter. Dette prosjektet skal hjelpe landkrabber å oppdage Hvaler."


I noen år før dette og de to årene som har gått siden, har jeg benyttet mye av min fritid på dette prosjektet. Resultatet blir en bok som etter planen kommer ut i mai måned. Bokas tittel er "Hvaler ~ for landkrabber", og som tittelen antyder er det meste av innholdet landbasert. Innholdsmessig er det en god balanse mellom tekst og bilder, litt mer tekst enn vanlig i slike bøker. Det har vært nødvendig fordi det er mye å fortelle, og fordi bilder har en oppskrytt evne til å kunne fortelle historier helt på egenhånd.


Hvaler har vært i medienes søkelys de siste årene, TV-serien om Maria Blix. etableringen av Ytre Hvaler nasjonalpark med de unike korallrevene, grunnstøtningen av Godafoss, og sist fra musikkprogrammet "Hver gang vi møtes", samt filmatiseringen av Erobreren basert på Jan Kjærstads romaner om Jonas Wergeland.


Med andre ord har det ikke vært så mye informasjon om hva Hvaler har å by på, noe jeg da vil endre på.


Mer informasjon om bok-prosjektet kommer, ikke minst når tidspunkt for utgivelse etterhvert blir satt.

5 kommentarer:

Bjørn-Egil Brekke sa...

Det blir spennende å se resultatet av dette bok-prosjektet.
Gleder meg til å få en signert utgave ;-)

Lykke til videre!

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for det Bjørn-Egil.

Håvard Flaatten sa...

Spennende. Gode fotografier. Lykke til med prosjektet :)
mvh
Håvard

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for det, Håvard!

Bente Klevenberg sa...

Fikk sommerfeelingen av bildene her.
Jeg ser frem til å både se bilder og å lese tekstene i boka i boka di :-)

Legg inn en kommentar