fredag 17. september 2010

Nøttekråka hamstrer for vinteren

En liten stemningsrapport fra terrassen på Hebekk.
Nøttekråka holder på lenge i hasselbuska. Den plukker en og en nøtt og samler i strupeposen. Deretter tar den en siste bukett med nøtter i nebbet og flyr til et større tre. Der plukker den løs nøttene en for en og samler disse også i strupeposen. Så drar den til skogs til sin hemmelige hamstringplass. Det er lett å se på fuglens strupe at nøttefangsten er verdt strevet.

7 kommentarer:

Bjørn-Egil Brekke sa...

Fint bilde, men lyset er litt skarp synes jeg. Kroppen til nøttekråka blir litt for mørk. Men når det er sagt er det artig å leste det du skriver. Alle bilder trenger jo ikke være konkurranse bilder heller. Stemningsrapporter er bra:)

Espen Viker sa...

Vært helt ute på terrassen? ;-)

Bra fanget i lufta, noe som gir et bilde med spenning og handling, noe som skjer. Det er alltid et stort pluss for dyr/fuglebilder. Fin situasjon du viser her. Enig med BEB ang. lyset, men sånt kan man ikke styre bestandig. Vet ikke om blits haddde hjulpet, eller kanskje avstanden er for stor? Hvis den stadig vender tilbake kan du jo gjøre et forsøk. Et lite lysglimt kan gjøre underverker enkelte ganger!

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for konstruktive tilbakemeldinger.

Stein

Lord Espen A. Skjøld sa...

Hei Stein,
er enig med Bjørn Egil ift. lyset. Forsøkt litt forsiktig bruk av "highlight/shadow" i PS?

Ellers må jeg innrømme at jeg ikke trodde vi hadde nøttekråke utenfor verandadøra vår? Det hadde vært morsomt å fange den på brikka :)

Stein Kristian Martinsen sa...

Hyggelig du stikker innom bloggen min, Espen!
Tror kanskje det kan være noe mer å hente i etterbehandling. Mangler fortsatt litt erfaring der merker jeg.
Det er første gang jeg ser nøttekråke i hagan. I og med at den samler nøtter antar jeg det er den norske varianten. Ellers kan jo den sibirske opptre i store mengder, men den samler frø og ikke nøtter blir det sagt. Uansett artig å observere.

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Stein og takk for sist.
Flott bilde av Nøttekråka som hamstrer for vinteren.Ikke lett å få et sådan motiv på brikka.Helt klart et spennende og dokumenterende blinkskudd.
Mvh. Kai Edvard

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentar. Skal se om jeg får lagt ut noen bilder fra Ytre Hvaler jeg også. Ble litt hektisk idag, måtte tidlig på stadion for å hei Follo til sier over RBK. Forrige seier til Follo var vel over FFK. Men, det smerter vel ikke en kar fra Øssia?;-)

Legg inn en kommentar