søndag 23. januar 2011

Skogen sover


Skogen sover fortsatt, selv om dagene er blitt lengre. På lørdag tok jeg en trugetur norvest i det som snart blir Gaupesteinmarka naturreservat. Spor etter elg, hare og andre av skogens dyr forteller imidlertid at det er liv her. En meiseflokk flyr forbi. Flaggspetten driver ivrig i spettesmia, en litt mer forsiktig hakking avslører tretåspetten. Svartspetten skriker der den flyr gjennom gammelskogen. Så det er liv i en skog som umiddelbart ser ut til å sove. Nede ved beverdammen er det også full aktivitet. Det blir kanskje kjedelig å ligge i hytta hele vinteren. Beveren klarer å få hull på isen, ofte ved demningen eller der en bekk renner ut i dammen. Det er en imponerende virksomhet, det er stier langt inn i skogen hvor osp og bjørk blir felt.
Om vinteren skal skogen oppleves med truger på beina. Det ideelle underlaget er skare med noen centimeter nysnø på toppen. Jeg bruker alltid staver når jeg går på truger. Er det kupert terreng må jeg ha to staver. I lettere terreng bruker jeg bare en, det er lettere å kombinere med fotografering. Staven fungerer også som en monopod.

2 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Flotte observasjoner i skogen. Her har nok snøen dratt sin vei så det rette fottøyet er nok støvler. Det høres ut som et område som må være gull verdt for en naturfotograf. Så heldig du er. Gleder meg til bilder fra skogen. Ha en god kveld.

Stein Kristian Martinsen sa...

Hei Hilda!
Ja, det er en flott skog. Og jeg veit hvor begredelig en regnfull vinter er. Jeg skal love å komme med flere bilder utover.

Stein

Legg inn en kommentar