søndag 20. mars 2011

Fullmånetur til Orremåsan

Den største fullmånen på 19 år og pent vær fristet til en kveldstur i Gaupesteinmarka. Turen startet fra Granerud i lav vintersol. Mine smørefrie fjellski viste seg ypperlige til å gå utenfor løypene, de gav godt feste i den krame snøen. Så da fikk jeg sjekket noen spillplasser på veien innover. Tilbake på Orremåsan begynte mørket å senke seg. Ingen måne var å se, men den blåeste kveldshimmelen jeg noensinne har sett lå over myra. Klokka syv begynte det å lysne over noen furutrær i øst. Månen steg raskt opp, stativ med kamera og en 300 mm ble rigget til. Jeg tenkte å teste lunar 11 metoden, men det ble for lite lys. Problemet var at månen var dekket av et slør av skyer. Det bildemessige her på Orremåsan ble ikke det beste. Jeg dro hjemover, månen var stort sett i skjul bak åsryggene her inne, så det var temmelig mørkt. Nedkjøringa til Vientjern ble tøff. Jeg satte utfor og lot skia følge sporet. Det gikk ganske fort og jeg hadde nok ikke helt kontroll, men ergelig å skrubbe når det først er godt føre.

Vel hjemme rigget jeg til utstyret på terassen. Månen lyste nå klar på en skyfri nattehimmel. Lunar 11 metoden ser ut til å gi det den lover. Metoden går ut på å stille blender 11, lukker 1/100 sekund og iso 100. Jeg benyttet for øvrig lukker 1/200 sekund og iso 200.

13 kommentarer:

livditlefsen@gmail.com sa...

Luna - vakkert fanget inn av deg!

Hilda R.B sa...

Dette ble kjempebra. Tror nesten alle har månebilder i dag jeg. Det første bildet ble så flott. Nydelige farger og det er et bilde en kan henge opp på veggen. Bra jobbet!

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Stein
Flotte bilder! Morro å få oppleve slike hendelser.
Mvh. Kai Edvard

Kathrine sa...

Mye flott i bloggen din! Nå skal jeg inn og se på nettstedene dine.

Ha en fin fotouke:))

Bjørn-Egil Brekke sa...

Det to første bildene er veldig stemningsfylte. Fint lys og behagelige farger. Det siste måne bildet ble veldig kjedelig i forhold til bilde nr 2.

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentarer.
Og hyggelig med nye besøkende ;-)
Angående det siste bildet, ja det er vel ikke veldig spennende. Men merk dere innstillingene for å få et perfekt dokumentarisk bilde av månen. Det var test av Lunar eleven metoden som var poenget her og det fungerer.

Stein

Espen Viker sa...

Synes det første bildet ditt er bra. Fine blåtoner og skikkelig stemningsfullt.

Lasse sa...

Mycket mycket vackert. Och måste säga att den första bilden är min favorit. Underbar bild !

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentarer. Enig med dere i at det første bildet er det beste her.

Håvard Flaatten sa...

Blåtimen i førstebildet. Woooww. Lekker
mvh
Håvard

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for besøk, Håvard!
Hyggelig du likte blåtimebildet.

JenS sa...

Kjempefine bilder! Akkurat samme kvelden tok jeg et bilde av månen, ifra Zeeland i Nederland. Veldig artig å se disse bildene ved siden av hverandre, de er ganske like men du ser forskjellen ang. stedet. Hadde vært koselig å sende deg bildet. Hvor finner jeg epost adressen din?

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentar JenS.
Epostadressen min er gaupestein@online.no

Legg inn en kommentar