tirsdag 8. juni 2010

Nå skal ungene mates

Da er vårens hektiske flørt over. Plutselig er reiret fullt av sultne unger som skal mates. Eller kanskje denne fuglens reir har en kjempeunge som tar all oppmerksomhet. En gjøk hevdet sitt territorium fra disse steinstolpene for noen uker siden.

6 kommentarer:

Espen Viker sa...

Hei Stein!

Dette gjorde seg bra i s/h. Stolpene lager en fin linje innover i bildet og balanserer ut hovedmotivet ditt. Siden det ikke er noen trær eller andre dominerende elementer her trengs det litt motvekt til den skarpe stoplen og fuglen.
Artig at fuglen ser ut av bildet. Får litt følelsen av at den snart skal fly vekk, og det skulle den antagelig også, særlig hvis den hadde en gjøkunge hjemme...

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk Espen!
Setter pris på dine velfunderte kommentarer.

Stein

Bjørn-Egil Brekke sa...

Dette bildet liker jeg godt Stein. Av en eller annen grunn tenkte jeg først at fuglen skulle sittet andre veien.... Men som Espen skriver får man jo litt følelsen at den skal hjem. Dybde følelsen er veldig tilstede, noe man kanskje kan takke den riktige skarpheten i bildet for:) Et bra bilde dette som jeg gjærne skulle sett i større format!

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentar Bjørn-Egil!
Er en liten tur hjemmon før jeg tar en langhelg på Hvaler. Har vært en liten rundtur på nordvestlandet siste halvannen uke. Bl a et opplevelsesrikt besøk på Runde. Tror kanskje jeg har noe å vise fram derfra.

Stein

Stig Børre Elvegård sa...

Knallbilde! Komposisjon og toner sitter som et skudd, at det i tillegg er en gjøk som sitter på stolpen gjør det jo ikke noe dårligere :-)

Kommer forresten fra en langhelg på fjellet i lavvo. Har hørt gjøk i alle retninger. Ganske irriterende fyr...

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding, Stig Børre!

En liten oppklaring. Dette er ingen gjøk. Men, jeg antyder at den kanskje er satt til å mate en av gjøkens unger. Gjøken legger som kjent egg i annen manns (fugls) reir. Jeg har bilde av en gjøk et par innlegg tilbake.

Stein

Legg inn en kommentar