tirsdag 7. juni 2011

Å, den som var en løvetann

Jeg skjønner godt de som tok løvetanna inn i landet for å pryde sin hage. En vakker og fascinerende blomst.



Bare synd den er så villig til å vokse og spre seg. Vi liker jo ikke det vanlige, og synes det er stas når plantene trenger vår omsorg for å trives.



For mange år siden brukte jeg en del tid på å luke bort denne blomsten. Idag er det den som sørger for at plenen er grønn, og samtidig gir den vakre gule blomster gjennom hele sommeren.



Det er god tidtrøyte å plukke en frøsatt stengel og blåse de fallskjermopphengte frøene langt av sted. Kanskje over til naboen, som fortsatt står der med baken i været og løvetanntrekker å hånda.
Han lærer nok snart han òg.

8 kommentarer:

livditlefsen@gmail.com sa...

Løvetann er egentlig kjempeflotte de. Liker dem - og bildene her også. Flott fokus, spesielt i 3. bilde. Fint fortalt der du viser livsløpet til blomsten fra flott blomst til den går i frø !

mvh
Liv ")

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for en fin tilbakemelding, Liv.

S;)

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Stein
Dette var et flott innlegg om Løvetann med fine kreative bilder og tekst.
Siste del om naboen var helt konge,høy humorfakta!!!!;O))

Kathrine sa...

Løvetann svikter aldri. Grønn og viljesterk.
Vår nabo som aldri hadde en løvetann i sin hage, flyttet. Nå er det masse løvetann der også,)
Flotte bilder du har av dem!

:)

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentarer Kai Edvard og Kathrine!

Kathrine sa...

Hei! Anngående fotobloggen min, så har jeg slått sammen tur-og fotoblogg i fotobloggen min. Grunnen var, at nesten ingen besøkte turbloggen min(som jeg syns var kjempespennende:)så jeg slo de to sammen. Da skjønner jeg at noen av mine bilder blir dårlige for de som kommer inn til fotobloggen.
Enten må jeg forandre fotobloggen til foto/tur, eller åpne den andre igjen. Hva syns du?

:)

Stein Kristian Martinsen sa...

Tja, det er vel ikke en fasit på det. Men, det krever jo ganske mye tid om du skal oppdatere to blogger. Selv har jeg også litt av hvert i min blogg. Noen turreportasjer, noen bilder hvor teksten også er viktig og innlegg hvor bildet er det viktigste. Jeg prøver imidlertid hele tiden å levere bilder som jeg kan stå inne for, men det er jo ikke alle bildene som står like godt på egne bein. Det går jo an å ha en etikett som heter foto, og en som heter turreportasje (som eksempel) for å skille typer innlegg. Tror ikke jeg vil anbefale å ha to ulike blogger så lenge du ikke har to tema som står lengre fra hverandre.

S;)

Hilda R.B sa...

Fine bilder av løvetanna. Her trenger vi ikke blåse frøene av den, det gjør vinden. Så da er det spennende hvor frøstormen kommer. Synes de er fine jeg, og plen har jeg ikke så da er bekymringen litt mindre. Artig innlegg! ha en god sommer videre.

Legg inn en kommentar