søndag 29. mai 2011

Jettegryte og kattugle

Lørdagens prosjekt var en tur inn i Lindalen på Spjærøy for å måle og ta bilder av den kanskje mest ekstreme jettegryta på Hvaler. På Hvaler er det utallige
jettegryter av ganske ulike utforminger. Jeg skremte opp en rovfugl, hønsehauk antok jeg på vei inn. Denne fikk jeg se mere til siden. Jeg målte jettegryta til 285 cm dybde og 64 cm i minste diameter i åpningen! Målet var å få til et bilde lignende kumlokkmannen i Bratislava. Ganske slitsomt egentlig å henge etter armene i en trang jettegryta som er nesten 3 meter dyp.


Ganske fornøyd med dagens prosjekt er jeg tilbake der rovfuglen fløy opp. Jeg har glemt fuglen, men blir var en litt merkelig tørrstubbe. Tørrstubben flyr vekk og viser seg å være en kattugle. Den blir da oppdaget og mobbet av småfugl. Rett bak meg henger uglekassa, og et litt trøtt dunnøste titter ut for å sjekke om mor er i trøbbel.

7 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Utrolig bra bilde av jettegryten. Stilig å se dybden. Å så fin uglen var. Du var heldig som oppdaget den da! Ha en god uke til deg.

Bente Klevenberg sa...

Hvem denne kumlokkmannen er hadde det vært fint å få høre litt om. Jeg er uvitende og ble nysgjerrig på hva/hvem opphvaet til dine jettegryteøvelser er!

Det var spennende motiver du hadde funnether.

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentarer. Her et et bilde av kumlokkmannen i Bratislava:
http://farm4.static.flickr.com/3290/3134835747_66e6218671.jpg

livditlefsen@gmail.com sa...

Herlige bilder!

ketil olsen sa...

Fin serie du presenterer her.

ketil

Stein Kristian Martinsen sa...

Takk for kommentarer. Det var litt tilfeldig at jeg på samme tur skulle fange to nysgjerrige som titter ut av hvert sitt hull!

Stein

Kathrine sa...

Flott jettegryte! Og en nydelig småtrøtt, eller kanskje bekymret kattugle:))

Legg inn en kommentar