mandag 15. august 2011

Akerøydagen - 2011

Akerøya fort ble gjennom mange år i slutten av forrige århundre restaurert fra en haug med stein til den festningen vi idag ser. Det meste av dette arbeidet ble utført på dugnad av ivrige lokale entusiaster. Hundre år før dette ble hele festningen skutt i grus av den norske marine, det var vel kanskje god trening?
Det er nå igang arbeid med å sikre festningen slik den framstår idag. Det vil si at det skal gjøres tiltak som konserverer dagens tilstand. Dette er viktig fordi vi ser at murene er i forfall blant annet pga frostsprengning. Mye av finansieringen vil bli gjennom ulike offentlige midler, men det er også behov for frivillige til dugnadsarbeid.
Litt dramatikk ble det på søndagen, da MS Skjærhalden fikk motorstopp rett under den første salutten. Den gamle damen drev mot land, og MB Sjøblomsten hindret med sekunders margin baugen å treffe solid grunnfjell på Akerøya. Alt ordna seg til slutt, og en ny salutt ble det da damen endelig var trygt fortøyd.

2 kommentarer:

Espen Viker sa...

Det første bildet var tøft, med røyk og flammer og tidsriktig uniform og alt som hører med. Tror kanskje et tettere utsnitt i s/h hadde vært kult også?

Håvard Flaatten sa...

Svartkrutt er gøy. Godt fanget øyeblikk her :)
mvh
Håvard

Legg inn en kommentar